Viskilän tila

 

Satakunnassa, Huittisten Vampulassa, Kukonharjan kylässä sijaitsee Viskilän tila. Tila on Millan äidin kotitila, jota olemme isännöineet vuodesta 2005.


Ennen Viskilään muuttoa asuimme ja työskentelimme Helsingissä. Kimmo kiersi huippuravintoloita keittiömestarina, vaikutti kokkimaajoukkueessa ja työskenteli Valiolla tuotekehityksessä. Yliopisto-opintojensa valmistuttua myös Milla työskenteli Valiolla. Katseet kohtasivat.

 

Lomat kuluivat maalla. Vitsailtiin ja unelmoitiin maallemuutosta. Eräänä kesänä tehtiin sopimus. Seuraavaa kesää ei enää vietettäisi kaupungissa. Päätös elämänmuutoksesta oli tehty.

 

Maallemuutto alkoi opiskelulla. Opittavaa oli paljon. Onneksi oli myös hyviä neuvojia. Tilalle hankittiin possuja ja kukonpoikia. Alusta asti oli selvää, että se mitä tehdään, tehdään hyvin. Oli vahva halu tuottaa puhdasta ja eettisesti kestävää ruokaa. Erinomainen maku syntyi siinä sitten vähän niinkuin sivussa.

Kukonpojat löysivät tiensä ravintoloiden keittiöihin ja asiakaspiiri kasvoi. Possut saivat tehdä tilaa tipuille. Samalla kukonpojille valmistui suuri ulkotarha, jossa ne pääsevät käyskentelemään vapaasti ja kuopsuttamaan maata.

 

Vuonna 2007 avasimme oman ravintolan Huittisiin. Kimmo puki taas kokkitakin päälleen, vaikkka olikin jo luullut sen jääneen lopullisesti naulaan. Vuonna 2008 huomasimme omistavamme Huittisten vanhan vpk-talon. Suuri historiallinen rakennus koki mahtavan muodonmuutoksen ja Ravintola Wanha WPK avasi ovensa joulun alla 2008. Ravintolassamme tarjosimme vieraillemme lähiseudun raaka-aineista valmistettua korkealaatuista ruokaa. Kukonpoika oli luonnollisesti tärkeässä osassa ruokalistalla. Vuonna 2016 elämä toi taas uusia muutoksia. Ravintola sai uudet omistajat, mutta kukonpoikaa tarjoillaan edelleen lounaalla. 

 

Kuten arvaat, maatilan ja ravintolan pyörittäminen vaatii paljon työtä. Onneksi meillä on kasvamassa omia pikku apulaisia äidin ja isän töitä "helpottamaan". Ilona, Iiris ja pahnanpohjimmainen Oskari tuovat oman iloisen mausteensa jokaiseen työpäiväämme.